Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Lees hier hoe wij onze vergelijking maken

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is altijd een goed idee. “Zoveel mensen, zoveel wensen.” Het is een veelgehoorde uitspraak die zeker ook van toepassing is op aansprakelijkheidsverzekeringen. Er zijn in Nederland vele verzekeraars actief die ieder een eigen invulling geven aan hun verzekeringsproducten. De hoogte van de premies, de dekking, de praktische uitvoering en eventuele extra service kunnen per verzekeraar behoorlijk uiteenlopen.

Wanneer u verschillende verzekeringen en verzekeraars met elkaar vergelijkt, zal het u wellicht opvallen dat diverse verzekeringsproducten en aanbieders veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak voor dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijke uitvoering van de hulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties. Heeft een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen die vooral te vinden zijn in de aangeboden pakketten en modules, evenals in de hoogte van de premies. Daarnaast is het ook goed, wanneer u al een aansprakelijkheidsverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeraars.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Let hier op:

Bij het kiezen van een aansprakelijkheidsverzekering moet u goed letten op een aantal zaken. Er zijn namelijk behoorlijke verschillen. Wat te denken van het verschil in premie én misschien nog wel belangrijker; het gedekte bedrag. Dit zijn natuurlijk niet de enige verschillen.

Wie zijn allemaal meeverzekerd?

U kunt de verzekering enkel voor u zelf afsluiten, maar uiteraard kunt u ook uw partner en kinderen meeverzekeren. Studerende kinderen mogen, zelfs als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is niet verplicht. Maar voor slechts enkele euro’s per maand kunt u uw zelf en dierbaren verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Hiervoor wilt u uiteraard niet teveel premie betalen. Een goede reden om de verzekering te vergelijken.

Eigen risico?

Bij het vergelijken van de aansprakelijkheidsverzekeringen kunt u ook kiezen voor een eigen risico. Het maximaal eigen risico wat wij hebben gevonden is €100. Hierdoor kunt u per jaar enkele euro’s besparen op uw premie. Daarnaast kunt u bij verschillende verzekeraars ook kiezen voor enkel een eigen risico indien uw kinderen schade aanbrengen bij een ander.

Dekking

Zodra u de verzekering heeft afgesloten bent u ook verzekerd in het buitenland. Indien u huisdieren heeft zijn deze ook automatisch meeverzekerd. Hiervoor hoeft u niets te doen. Waar u verder op zou kunnen letten is of er eventueel dekking is voor een vriendendienst. Er zijn verzekeraars die dit uitsluiten. Vind nu de verzekeraar met de beste dekking en de laagste premie.