WA-verzekering vergelijken

Lees hier hoe wij onze vergelijking maken

WA-verzekering vergelijken (auto)

De WA-verzekering voor auto’s is in Nederland verplicht. Dit is op 30 mei 1963 vastgelegd in Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Aangezien de verzekering behoorlijk in de papieren kan lopen is het vergelijken van de WA-verzekering erg nuttig. Op deze manier kun je tot wel €368,- per jaar besparen. Met de meest basis WA-verzekering is de schade aan andere auto’s, mensen en eventuele eigendommen van derden gedekt.

Autoverzekering berekenen

Met de WA-verzekering vergelijker van het A.I.C. kun je eenvoudig berekenen wat de autoverzekering je per maand zal gaan kosten. Op deze manier weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Daarnaast kun je berekenen wat het kost om in plaats van de WA-dekking te kiezen voor de uitgebreidere varianten WA-Casco of WA-volledig casco.

Schadevrije jaren meenemen?

Zodra je een auto in je bezit hebt, en een bijbehorende WA-verzekering afsluit, bouw je schadevrije jaren op. Zolang je geen schade claimt bij je autoverzekeraar blijf je deze jaren opbouwen. Hoe langer je schadevrij blijft, des te goedkoper de verzekering wordt. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan mag je de schadevrije jaren meenemen. Op deze manier profiteer je ook na een overstap van de korting.

WA-verzekering postcode afhankelijk

Naast de schadevrije jaren is ook je woonplaats van invloed op de premie. Bij het WA-verzekering vergelijken vragen wij dan ook altijd naar uw postcode en huisnummer, zodat de vergelijking zo accuraat mogelijk is. Gaat u verhuizen? Dan kan dit ook grote invloed hebben op de premie die u moet betalen. Afhankelijk van waar u heen verhuist kan dit een voordelig of nadelig effect hebben op de premie van de WA-verzekering.