Centraal Beheer

Centraal Beheer (oorspronkelijk Centraal Beheer Achmea) werd opgericht in 1909 en maakt deel uit van het Achmea-concern. Het bedrijf werd opgericht na een enorme groei van onderlinge risicoverenigingen. Tussen 1910 en 1920 maakte de verzekeraar een enorme groei door. Zo telde de organisatie eind 1920 ruim 200 medewerkers. Tien jaar later werd Centraal Beheer de belangrijkste uitvoerder van de Ziektewet, die in 1929 door de Tweede Kamer en Eerste Kamer werd aangenomen. De wet regelde vanaf 1930 een uitkering voor werknemers die arbeidsongeschikt waren als gevolg van ziekte.

In de jaren zeventig verhuisde de verzekeraar het hoofdkantoor van Amsterdam naar Apeldoorn. Het nieuwe kantoor werd ontworpen door top-architect Herman Hertzberger in de stijl van het structuralisme. Het pand wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid kubusvormige elementen. In 2013 verhuisde de verzekeraar naar een nieuwe locatie in Apeldoorn-Zuid.

In 1992 fuseerde Centraal Beheer met Avéro Verzekeringen onder de naam AVCB. Drie jaar later fuseerde de nieuwgevormde onderneming met het Zilveren Kruis. Ditmaal werden de activiteiten voortgezet onder de naam Achmea. De uitbreidingen gingen verder in 2005 middels een fusie tussen Achmea en Interpolis. Vandaag de dag vormt Centraal Beheer samen met verzekeraar FBTO de ‘Divisie Directe Distributie’ binnen het Achmea concern.

Centraal Beheer biedt verschillende schadeverzekeringen aan voor privé- en zakelijke doeleinden, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering (voor bedrijven) en een woonverzekering. De verzekeraar biedt daarnaast een aantal aparte producten voor voertuigen, waaronder een auto-, caravan- en motorverzekering. Klanten kunnen al hun verzekeringszaken online regelen en zijn niet verbonden aan een opzegtermijn.

 

Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €12.500,00
  • Verhaalsbijstand: Nee
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Centraal Beheer

Laan van Malkenschoten 20

7333 NP Apeldoorn

Postadres

Postbus 9150

7300 HZ Apeldoorn