De Goudse

De Goudse Verzekeringen werd in 1924 als familiebedrijf opgericht door Geert Bouwmeester. De familie Bouwmeester bezit vandaag de dag nog altijd de meerheid van de aandelen. In 2009 werd de kleinzoon van de oprichter, eveneens Geert Bouwmeester genaamd, aangesteld als vicevoorzitter van het bestuur. Vanaf de oprichting van het bedrijf is onafhankelijkheid een belangrijke kernwaarde geweest. De verzekeraar werkt daarom uitsluitend met onafhankelijke verzekeringsadviseurs.

Het verhaal van De Goudse begint in 1924 als Geert Bouwmeester op 22-jarige leeftijd het ‘Goudsch Fonds tot Voorzieningen in de onkosten van Ziekenhuisverpleging’ opricht. Vader Gerrit Bouwmeester stapt ook in het bedrijf en leent zijn zoon een startkapitaal van 5000 gulden. Bedrijfsruimte werd gevonden bij de heer Cees de Jongh, die de overloop van zijn huis aan de Jeruzalemstraat beschikbaar stelde als kantoorruimte. Verzekeringsmaatschappij De Goudse werd geboren.

Na de oprichting werd er veel tijd en geld gestoken in het vergroten van de naamsbekendheid. Het bedrijf adverteerde regelmatig in ‘De Goudse Courant’ en de jonge Geert Bouwmeester bezocht lokale bedrijven om zoveel mogelijk polissen aan de man te brengen.

De grote inzet wierp al gauw zijn vruchten af. Het bedrijf groeide snel, waardoor de overstap naar een volwaardige kantoorruimte niet lang op zich liet wachten. Ook in de jaren die volgden bleef De Goudse groeien en moest het diverse keren op zoek naar een groter onderkomen. In 1930 (slechts zes jaar na de oprichting!) werd de 100.000ste verzekering afgesloten. Begin jaren ’30 telde N.V. De Goudsche Maatschappij van Ziekenhuiskosten- en ongevallenverzekering, zoals het bedrijf destijds heette, ruim 40 medewerkers. De verzekeraar was inmiddels zo groot dat het zich mocht rekenen tot één van de grotere verzekeraars in Nederland.

Na de oorlog kende De Goudse opnieuw een periode van groei. De verzekeraar nam in 1947 de Levensverzekeringsmaatschappij ‘Haarlem’ over, waardoor het ook levensverzekeringen kon gaan aanbieden. De verzekeringsmarkt kende aan het eind van de 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw een grote reeks fusies en overnames. Om de concurrentie bij te blijven fuseerde De Goudse in 2001 met Tiel Utrecht Verzekeringen.

Vandaag de dag is De Goudse een van de grotere verzekeraars in Nederland. Het hoofdkantoor van de verzekeraar is nog altijd gevestigd in Gouda. De onderneming richt zich voornamelijk op MKB ondernemers. De Goudse heeft als missie de beste ondernemersverzekeraar van Nederland te worden. Meer over de aansprakelijkheidsverzekering lees je hieronder.

De Goudse Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €15.000,00
  • Verhaalsbijstand: Ja
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

De Goudse

Bouwmeesterplein 1

2801 BX Gouda

Postadres

Postbus 9

2800 MA Gouda