Delta Lloyd

Delta Lloyd is een Nederlandse financiële dienstverlener. De onderneming is actief in Nederland en België en biedt voornamelijk verzekeringen aan, en is met 8% van de verzekeringsmarkt de vijfde verzekeraar van Nederland.

De voorloper van Delta Lloyd was de in 1807 opgerichte Hollandse Sociëteit van Levensverzekeringen. In 1967 fuseerde de Hollandse Sociëteit van Levensverzekeringen met de Amsterdamse Maatschappij van Levensverzekeringen, waarna de nieuwe onderneming verder ging onder de naam Delta. In datzelfde jaar fuseerde Delta met Nedlloyd (Nederlandsche Lloyd) onder de naam Delta Lloyd N.V.. De fusie zorgde onder meer voor een verbreding van het aanbod schadeverzekeringen.

Begin jaren ’70 kenden zowel de nationale als internationale verzekeringswereld een groot aantal overnames en fusies. In 1973 nam het Britse verzekeringsconcern Commercial Union (tegenwoordig Aviva plc genaamd) de aandelen van Delta Lloyd over. Delta Lloyd bleef onder dezelfde naam opereren op de Nederlandse markt, en kon kon daarnaast gebruik gaan maken van het uitgebreide internationale netwerk van Commercial Union.

In 1999 fuseert Delta Lloyd met direct writer NUTS OHRA Beheer. OHRA was toen al een grote speler op het gebied van zorgverzekeringen. De fusie betekende voor Delta Lloyd een grote uitbreiding van het productportfolio.

In 2003 ging de onderneming een joint venture aan met ABN AMRO Bank in Nederland. De joint venture kreeg hierbij het exclusieve recht op de verkoop van verzekeringsproducten via het distributienetwerk van ABN AMRO in Nederland. In 2007 sloot de verzekeraar tevens een strategische alliantie met CZ, waardoor de marktpositie verder werd verstevigd.

In de zomer van 2009 kondigden Delta Lloyd en grootaandeelhouder Aviva plc aan een deel van de aandelen van Aviva naar de beurs te brengen. In 2013 verkoopt Aviva de resterende aandelen, waardoor Delta Lloyd een volledig zelfstandige beursgenoteerde onderneming werd.

Delta Lloyd Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €12.500,00
  • Verhaalsbijstand: Nee
  • Jachtverzekering: Ja

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Delta Lloyd

Spaklerweg 4

1096 BA Amsterdam

Postadres

Postbus 1000

1000 BA Amsterdam