Ditzo

Ditzo is een handelsnaam van De N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam, beter bekend onder de afkorting ASR. Het verzekeringsconcern ASR is een beursgenoteerde verzekeringsgroep en is voor het grootste deel in handen van de Nederlandse Staat. Het concern voert de merken a.s.r., De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ardanta.

Ditzo werd in 2007 geïntroduceerd en richtte zich in eerste instantie uitsluitend op autoverzekeringen. In 2008 voegde de verzekeraar ook woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheid-, reis- en rechtsbijstandverzekeringen toe aan haar portfolio. In 2011 introduceerde de verzekeraar ook een zorgverzekering.

Ditzo is een internetverzekeraar die zich met name op flexibiliteit en helderheid richt. Op de website kunnen consumenten al hun verzekeringszaken digitaal regelen. De verzekeraar biedt zelf geen verzekeringsadvies. Daarvoor verwijst het haar klanten door naar a.s.r.. Helderheid is een belangrijke kernwaarde binnen Ditzo. Zo legt de verzekeraar de focus op eenvoudig taalgebruik en heldere voorwaarden. Voor de oprichting werden 180 consumenten bevraagd over wat er bij hen leeft. Dat resulteerde in een bedrijf dat ‘onlogische zaken logisch maakt’.

Naast helderheid heeft de verzekeraar ook flexibiliteit hoog in het vaandel. De klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar en klanten kunnen op verschillende manieren contact opnemen. Zo is de verzekeraar bereikbaar via live chat op de website, WhatsApp, Facebook en Twitter. Klanten kunnen zelf hun polis zelf samenstellen en op elk gewenst moment aanpassen.

In 2016 ontving de verzekeraar de ‘Website Van Het Jaar’ Award in de categorie Verzekeraars. De website pakte ‘de dubbel’ – het was zowel de beste als populairste verzekeringswebsite. De publieksprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Gebruikers kunnen de websites beoordelen op content, navigatie, design en aanbeveling.

Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Ja
  • Maximale vergoeding: €1.250.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €12.500,00
  • Verhaalsbijstand: Nee
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Ditzo

Archimedeslaan 10

3584 BA Utrecht

Postadres

Postbus 2072

3500 HB Utrecht