Generali

Generali Nederland is een verzekeringsmaatschappij uit Diemen. Op 5 november 1870 werd de voorloper van Generali Nederland, de N.V. ‘Algemeene Verzekerings Maatschappij De Nederlanden’, opgericht. De maatschappij stond ook bekend als de ‘De Nederlanden van 1870’ en was gevestigd aan de Nieuwendijk in Amsterdam.

In 1933 kreeg het Italiaanse Assicurazioni Generali S.p.A. een belang van 75% in Algemeene Verzekerings Maatschappij De Nederlanden, waarna de activiteiten werden voortgezet onder de naam ‘Generali Nederland’.

De Italiaanse verzekeringsmaatschappij werd opgericht in 1831 en is daarmee een van de oudste verzekeraars ter wereld. De maatschappij werd opgericht in de handelsstad Triëst en kreeg aanvankelijk de naam Assicurazioni Generali Austro-Italiche, omdat Triëst toen nog deel uitmaakte van Oostenrijk-Hongarije.

Naast het hoofdkantoor in Triëst, opende de verzekeraar tevens een vestiging in Venetië. Hoewel het destijds gebruikelijk was om het bedrijfslogo te baseren op het wapen van de vestigingsstad of -staat, koos de verzekeraar voor de gevleugelde leeuw van Venetië.

In 1848 kwamen verschillende Italiaanse staten in opstand tegen de Oostenrijkse macht. Naar aanleiding van de revoluties besloot de verzekeraar zijn naam te veranderen naar Assicurazioni Generali. De toevoeging ‘Austro-Italiche’, duidend op de Oostenrijkse invloed, werd niet langer gevoerd. Na de Eerste Wereldoorlog (1914 – 1918) kwam Triëst in handen van Italië, waardoor de verzekeraar officieel een Italiaans concern werd.

De verzekeringsmaatschappij is inmiddels met ruim 450 vestigingen actief in 60 verschillende landen. In 2015 had het bedrijf bruto premie-inkomsten van meer dan 70 miljard euro. Het grootste deel daarvan, ruim 50 miljard euro, werd verdiend met levensverzekeringen. Zo’n 20 miljard euro was afkomstig van ziekte- en schadeverzekeringen. Vanaf 2015 voeren alle dochterondernemingen de naam ‘Generali’ in combinatie met het land.

Consumenten kunnen bij de verzekeraar terecht voor verschillende schadeverzekeringen, waaronder een aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering.

Generali Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €15.000,00
  • Verhaalsbijstand: Nee
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Generali

Diemerhof 42

1112 XN Diemen

Postadres

Postbus 1888

1110 CL Diemen