Klaverblad

In 1850 werd een van de voorgangers van Klaverblad, de ‘Nederlandsche Brandwaarborgmaatschappij voor roerende goederen van enkel Landbouwers en Veehouders onderling’ opgericht in Oudewater. Evenals de meeste verzekeraars in die tijd richtte de NBLV zich op boeren die hun oogst en activa wilden verzekeren.

In 1859 werd een vergelijkbare onderlinge in het nabijgelegen Loenen aan de Vecht opgericht. De verzekeraars gingen een nauwe samenwerking aan en fuseerden later met twee andere assurantiemaatschappijen. Voor de nieuwe onderneming werd het (gelukbrengende) klavertjevier als logo gekozen. Het nieuwe logo ging gepaard met een nieuwe bedrijfsnaam: Klaverblad Onderlinge Verzekeringsmaatschappij.

Net als veel andere verzekeraars besloot de verzekeringsmaatschappij al snel over te stappen op een bredere doelgroep. De verzekeraar richtte zich niet lager uitsluitend op boeren en tuinhouders. Tegenwoordig richt de maatschappij zich op particulieren en MKB, al blijven agrariërs een belangrijke doelgroep.

De huidige onderneming bestaat uit drie onderdelen. De kern van de organisatie wordt gevormd door Klaverblad Onderlinge Verzekeringsmaatschappij U.A., welke uitsluitend schadeverzekeringen aanbiedt.

Omdat wettelijke regelgeving niet toestaat dat schadeverzekeringsmaatschappijen ook levensverzekeringen sluiten, werd in 1987 de aparte dochteronderneming Klaverblad Levensverzekering N.V. opgericht.

De derde onderneming binnen het concern, Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V., bood voorheen diverse schadeverzekeringen, maar sluit tegenwoordig bijna uitsluitend arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De dochteronderneming werkt tevens samen met de onafhankelijke Klaverblad Rechtsbijstand Stichting. Dit is een onafhankelijk orgaan dat juridische hulp geeft aan klanten met een rechtsbijstandverzekering bij Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V..

De verzekeraar biedt zowel schadeverzekeringen als levensverzekeringen aan. Op basis van premie-inkomsten is het de 40e verzekeraar in Nederland. Consumenten kunnen onder andere bij de verzekeraar terecht voor een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of inboedelverzekering.

Klaverblad Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Ja
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €25.000,00
  • Verhaalsbijstand: Ja
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Klaverblad

Afrikaweg 2

2713 AW Zoetermeer

Postadres

Postbus 3012

2700 KV Zoetermeer