Nationale Nederlanden

De voorlopers van Nationale Nederlanden waren De Nederlanden van 1845 (opgericht in 1845) en de Nationale Levensverzekering-Bank (opgericht in 1863). Dalende marktaandelen en dreigende overnames vormden de aanleiding voor een fusie van beide concerns in 1963.

De fusie vond in eerste instantie vooral achter de schermen plaats, en beide partijen zetten hun activiteiten daarom onder eigen naam voort. Pas in 1970 werden de twee verzekeraars zichtbaar samengevoegd in twee nieuwe vennootschappen: de Nationale Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en de Nationale Nederlanden Schade-verzekering Maatschappij N.V.. In dit jaar kreeg de NN ook een nieuw logo; de bekende oranje ‘N’.

De fusie zorgde voor een sterke financiële positie, waardoor de nieuwe onderneming de focus kon leggen op de uitbreiding van haar buitenlandse activiteiten. Ruim twintig jaar na de fusie nam Nationale Nederlanden RVS, een levensverzekeraar uit Rotterdam, over.

In 1991 fuseerde de verzekeraar met de MB Postbank Groep tot de ING Groep – een van de grootste internationale financiële dienstverleners op het gebied van bankieren, verzekeren en beleggen. Binnen de groep bleef NN onder eigen naam opereren.

Tijdens de financiële crisis in 2008 ontving de ING Groep een lening van de Nederlandse Staat. Een voorwaarde van deze noodsteun was dat de corporatie haar bank- en verzekeringsactiviteiten zou splitsen. In 2011 werd de splitsing in gang gezet en gingen de verzekerings- en investeringsmaatschappijen van ING Groep zich voorbereiden op verzelfstandiging.

In 2014 ging Nationale Nederlanden op in de NN Groep N.V., welke datzelfde jaar deels naar de beurs werd gebracht. In 2016 verkocht ING Groep haar laatste aandelenbelang in de NN Groep. Niet lang na deze volledige verzelfstandiging bracht de NN Groep een overnamebod uit op Delta Lloyd – de op drie na grootste verzekeraar in Nederland. In december 2016 kwamen beide partijen tot overeenstemming. De verwachting is dat de overname in het tweede kwartaal van 2017 wordt afgerond.

Particulieren kunnen bij Nationale Nederlanden terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en een beleggingsverzekering.

Nationale Nederlanden Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: € ?
  • Verhaalsbijstand: Nee
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Nationale Nederlanden

Weena 505

3013 AL Rotterdam

Postadres

Postbus 93604

2509 AV Den Haag