Reaal

De geschiedenis van Reaal gaat terug naar 1904. Dat jaar werd de Centrale Arbeiders-Verzekerings- en Deposito Bank opgericht. De Centrale was destijds in handen van het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV). De bank zette en deel van zijn winst in om de arbeidersklasse te verbeteren.

Drie jaar later – in 1907 – werd de Coöperatieve Levensverzekeringsmaatschappij Concordia U.A. opgericht. Deze maatschappij was eveneens in handen van een vakbeweging, namelijk het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV).

Na de fusie van NVV en NKV in 1975 ontstond een nauwe samenwerking tussen de Centrale en Concordia. Samen met de Algemene Spaarbank voor Nederland (ASN), de Centrale Volksbank (CVB) en de Hollandse Koopmansbank werd de Reaal Groep opgericht.

Reaal groeide snel en betrok in 1992 – slechts twee jaar na de oprichting – het huidige hoofdkantoor in Utrecht. De verzekeraar verwierf snel naamsbekendheid met het televisiespotje ‘Foutje Bedankt’ met Rijk de Gooyer en Bert Kuizenga in de hoofdrol.

In 1997 fuseerde de verzekeraar met de SNS Bank tot SNS Reaal. De nieuwe onderneming was nu naast een verzekeringsmaatschappij ook een bank. In 2000 werd de bedrijfsnaam veranderd naar Hooge Huys. Consumenten konden vanaf nu alleen verzekeringen afsluiten via een onafhankelijke adviseur. In 2004 werd de naam opnieuw veranderd. Dit keer ging de onderneming verder als Reaal.

In 2007 nam het concern Zwitserleven over. De verzekeraar werd als dochtermerk aan het portfolio toegevoegd. Verzekeringsgroep AXA en Winterthur werden eveneens overgenomen. Deze gingen op in Reaal.

Eind 2013 werd besloten de bank- en verzekeringsactiviteiten van elkaar te scheiden. Dit betekende een splitsing van de SNS Bank en Reaal. Laatstgenoemde ging verder als zelfstandige verzekeringsmaatschappij met een nieuw logo en een nieuwe website. Op de site konden consumenten vanaf dat moment via de site ook digitaal verzekeringen afsluiten.

De verzekeraar biedt verschillende verzekeringen aan, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering, vermogensverzekering en woonverzekering.

Reaal Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €20.000,00
  • Verhaalsbijstand: Ja
  • Jachtverzekering: Ja

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Reaal

Croeselaan 1

3521BJ Utrecht

Postadres

Postbus 274

1800 BH Alkmaar