Univé

Univé is een onderlinge verzekeringsmaatschappij zonder winstoogmerk en bestaat in zijn huidige vorm sinds 1991. De verzekeraar staat te boek als een onderlinge verzekeringsmaatschappij, wat inhoudt dat het bedrijf geen aandeelhouders heeft en werkt met een ledensysteem.

Bij commerciële verzekeringsmaatschappijen wordt verwacht dat zij winst maken en dit (deels) als dividend uitbetalen aan hun aandeelhouders. Dit dividend moet worden verdiend met de premies die door verzekeringsnemers worden betaald. Omdat Univé geen aandeelhouders heeft, hoeft het geen dividend uit te keren en kan het de premies scherp houden. Overgebleven gelden worden gebruikt om de aangesloten leden “waar voor hun geld” te geven.

Naast de hoofdvestiging in Assen telt de verzekeraar 22 zelfstandige regionale afdelingen met ongeveer 150 vestigingen. Evenals de centrale vestiging in Assen, hebben de regionale afdelingen ieder een eigen directie en een eigen bestuur. Hierbij is de directie verantwoordelijk voor het verzekeringsbedrijf en het bestuur voor de vereniging van leden.

De oudste voorloper van Univé is het regionale kantoor ‘Onderlinge Waarborgmaatschappij Univé Noord Groningen B.A.’ dat in 1794 werd opgericht in de Groningse gemeente Winsum. In 1991 ontstond Univé, in zijn huidige vorm, uit een fusie van de coöperaties DLG, NOVO en Ziekenfonds Noord-Holland. Vijf jaar later, in 1996, kreeg de verzekeraar zijn eigen website waarop consumenten verzekeringen konden afsluiten.

In mei 2007 fuseerde de verzekeraar met de concerns VGZ, IZA Zorgverzekeraar en Trias. De nieuwe onderneming ging verder onder de naam ‘Uvit’, welke gebaseerd was op de eerste letters van de gefuseerde coöperaties Univé, VGZ, IZA en Trias. Eind 2011 werd de verzekeringsgroep opgesplitst in een zorgcorporatie ‘Coöperatie VGZ U.A.’ en een schadebedrijf ‘Coöperatie Univé U.A.’.

Consumenten kunnen bij de verzekeraar terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering, zorgverzekering en inboedelverzekering.

Univé Aansprakelijkheidsverzekering

  • Eigen risico: €0,00
  • Vrijwillig eigen risico: Nee
  • Maximale vergoeding: €2.500.000,00
  • Dekking gezin: Ja
  • Dekking huisdieren: Ja
  • Dekking geleende spullen: Ja
  • Maximale dekking geleende spullen: €12.500,00
  • Verhaalsbijstand: Nee
  • Jachtverzekering: Nee

*Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13-01-2017

Bezoekadres

Univé

Jan Bommerstraat 4

9402 NR Assen

Postadres

​Postbus 15

9400 AA Assen