Aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt natuurlijk ook tijdens een weekendje weg of een wereldreis. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u gelukkig voor de meeste aansprakelijkheidszaken in het buitenland gewoon verzekerd.

Waarom kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een (doorlopende) reisverzekering bent u over het algemeen alleen verzekerd voor schade die u aanricht aan een vakantieverblijf, zoals een hotelkamer of vakantiehuisje. Wanneer u in het buitenland per ongeluk iets van een ander stuk maakt, bent u dus niet altijd verzekerd. In deze gevallen kan een aansprakelijkheidsverzekering uitkomst bieden.

Dekking in het buitenland

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering buitenland is altijd een persoonlijke afweging. Als u op het strand per ongeluk de zonnebril van uw buurman kapot trapt, is dat natuurlijk erg vervelend. Toch zullen de kosten waarschijnlijk nog te overzien zijn, en kunt u de schade zelf vergoeden.

Maar stel dat u in het buitenland per ongeluk iemand anders verwondt. Zeker als het gaat om ernstige of blijvende letselschade, kunnen de kosten flink oplopen. Hierbij gaat het meestal niet alleen om medische kosten: de gedupeerde kan u ook aansprakelijk stellen voor de tijd die hij of zij niet heeft kunnen werken, en voor andere beperkingen die door de letselschade zijn veroorzaakt. Wanneer de gedupeerde u hiervoor aansprakelijk stelt, bent u wellicht niet in staat de schade zelf te vergoeden. Door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten kunt u dergelijke kosten vermijden.

Dekking voor gezinsleden, logés en huisdieren

Ook als u met uw gezin op reis gaat, biedt de aansprakelijkheidsverzekering ruime dekking. Schade die door uw kinderen, logés of huisdieren aan derden wordt toegebracht wordt namelijk ook door de aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Gaat er een vriendje van uw kind mee op vakantie, dan wordt ook de schade die hij aan derden toebrengt vergoed via de aansprakelijkheidsverzekering.

Lage premie

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is bovendien interessant vanwege de relatief lage premies. Vanaf zo’n €2,50 per maand (circa €30 per jaar) kunt u al een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met deze verzekering bent u dan zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd voor aansprakelijkheidszaken.